pike_genomskinlig
namnskylt_s
skojfot_2

Besöksinformation

Efter att du bokat får du en kod med vars hjälp du kan låsa upp den stora porten på framsidan. Ytterbelysningen är automatiskt påslagen då det är mörkt ute, så att du hittar rätt. Då du går in genom den stora dubbelporten tänds entrélampan automatiskt. Strömbrytaren för takbelysningen i hallen hittar du till höger i entrén.

I entrén finns en avfuktningsanläggning. Eftersom fläkten i den låter en del kan det upplevas som störande. Det går bra att slå av den under din bokade tid. Vrid då vredet till ”0”.

Då du tränat klart sätter du på avfuktaren (vrid vredet till ”I”), släcker hallbelysningen (utom den i entrén som sköter sig själv) och låser efter dig. Låser gör du genom att trycka på knappen märkt med en stjärna på ytterportens lås (knappen längst ner till vänster). Om det är någon som hyrt tiden efter dig behöver du inte släcka eller låsa.  

Andras bokning

Vi sätter stort värde på att du passar tiderna. Det innebär att du kan gå in i hallen då din tid börjar och att du är klar vid slutet av din bokade tid. Tänk på att planera så att du hinner plocka undan hinder och annan utrustning inom din bokade tid är till ända.

Fötter och tassar

Se till att ha med dig rena inneskor som du kan byta till i hallens entré. Där finns det plats att ställa ytterskorna. Har du inte med dig inneskor är det strumplästen som gäller; underlaget är mjukt och skönt att gå på (men kan bli lite kyligt). Inga inneskor behövs till hunden, men väl rena tassar. Ta med en handduk för att torka hundens tassar innan ni går in på konstgräset.

Renlighet är något vi sätter värde på

Vi vill till varje pris undvika att hundarna kissar eller bajsar inne i hallen. Se till att din hund är rastad innan (ta med lampa om det är mörkt!). Av erfarenhet vet vi att hundarna gillar att lukta och markera i hallen, så det gäller att hålla bra koll. En bra regel är att inte ha din hund lös utanför själva träningen, och förstås även vara uppmärksam då hunden är kopplad. Skulle olyckan ändå vara framme markerar du direkt var det skedde. Sedan använder du rengöringsutrustningen i entrén och gör så rent du kan. Erlägg sedan 300:- i underhållsavgift i sparbössan i entrén. Pengarna kommer att bidra till de ordentliga (och kostsamma) rengöringar av mattan som vi måste göra för att hålla lokalen fräsch.

Var varsam med mattan. Vi blir jätteglada om du undviker att spilla, skräpa ner eller tappa ner mat i den. Lika glada blir vi om du kollar av efter träningen så att det inte ligger något skräp kvar. Vi vill inte att hundar borstas eller trimmas i hallen, lös päls fastnar lätt i mattan.

Löptikar

Löptikar får vistas i hallen under förutsättning att ett väl åtsittande tikskydd används.

Utrustningen i hallen

Det som finns i hallen är fritt att använda under din bokade tid. Det gäller såväl koner, apporter och dylikt som finns i hyllan i entrén som hindren inne i hallen. Vi vill förstås att ni är rädda om utrustningen. Skulle något hända trots det sätter vi värde på att du hör av dig så att vi kan fixa till det som skett. De stora hindren – balansbom, gungbräda, slalom, tunnlar och lydnadshinder – ska lyftas och inte dras på konstgräset. Efter träningen ställs hinder och annan utrustning tillbaka.

Rastning

Det finns utmärkta rastningsmöjligheter utanför hallen. Det går att gå längs vägen eller en sväng i den intilliggande skogen. Det finns skyltar om var rastningen kan ske i skogen. Var vänlig att inte rasta bakom hallen, då det finns hus, folk och hundar där. Tänk på att det finns andra som rastar sina hundar i skogen så släpp inte din hund lös utan uppsikt. Ett tips är att ta med en bra lampa om det är mörkt då du besöker hallen.