pike_genomskinlig
namnskylt_s
skojfot_2

Skojhallen

Skojhallen är en anläggning för aktiva hundägare som vill få till bra inomhusträning med sin hund. Hallen har fått sitt namn efter en av våra hundar, tollarkillen Skoj. Han är mest känd för sin glada svans, och gjorde verkligen skäl för sitt namn. Skoj är därför, både till namnet och attityden, lite av en symbol för hur vi ser på hundträning. Vi hoppas att både två- och fyrbenta ska få många skojiga stunder i hallen!

Träningsytan i Skojhallen är drygt 17 meter bred och 30 meter lång. Underlaget är ett sanddressat konstgräs med ett underliggande sviktskikt. Tillsammans ger det bra grepp och dämpning för både fötter och tassar. Hallen är uppvärmd, och temperaturen brukar ligga på 12-14 grader.

En fullt uppvärmd köks- och toalettdel angränsar till hallen, vilken är fri att använda under den tid ni bokat hallen. Den är också inredd som teorisal med plats för ca 12 personer. Fast bildkanon hänger i taket för inkoppling till medhavd dator.

Vi har kodlås på både halldörren och köksdörren med samma kod. Koden får du som bokar innan det är dags för din bokade tid. Det innebär att man kan gå in i köket före sin träningstid eller vara kvar en stund efter sin träningstid, utan att störa den som eventuellt tränar i hallen just då. Viktigt är förstås att komma ihåg att låsa bägge dörrarnas lås efter sig. Utifrån låses dörrarna med ett knapptryck på * (stjärna, längst ner till vänster), inifrån vrids vredet medurs (röd lampa blinkar till).

Avfuktaren (till höger innanför halldörren) kan stängas av under den bokade tiden (genom att vrida vredet till 0). Kom då ihåg att sätta på den då du lämnar hallen (vrida vredet till 1).

För lydnadsträning finns utrustning i form av hopphinder, koner, rutband (och faktiskt en ”fast” ruta, som kan dras till önskad plats), träapporter och metallapporter.

För agilityträning finns en komplett hinderpark, inkluderande åtta hopphinder, en mur, två öppna tunnlar (6 m och 4 m) och i övrigt ett var av de andra hindertyperna. Även nummerskyltar av enklare slag finns. A-hindret går att rulla dit man vill ha det (de två rören under hindren trycks ner och in i varandra). Vi ser gärna att de övriga hindren lyfts, och inte dras, då de flyttas på. För sandsäckarna som håller tunnlarna på plats finns det en vagn att dra dem i.

För rallylydnadsträning finns samtliga skyltar i alla klasser och hållare att sätta dem i.

I hallen finns en enklare ljudanläggning, som kan spela upp musik från CD-skivor, USB-minnen, 3,5 mm ingång och via iphoneutgång (äldre modell).

På två väggar finns speglar, som är perfekta för att få koll på hundens position i fotgåendet eller i HtM-träningen, men är förstås väldigt användbara även i annan träning.

Skojhallen är i första hand tänkt att användas för hundträning av enskilda personer eller mindre grupper. Eftersom hallen är rymlig kan möjligheten finnas att även använda anläggningen för lite större arrangemang. Det som begränsar är dels teorisalens storlek om den ska användas, och dels parkeringsmöjligheterna. Vi har från och med i år utökat parkeringen, som nu tillåter cirka 18 bilar. Kontakta oss om ni är intresserade av lite större arrangemang så undersöker vi möjligheterna.