pike_genomskinlig
namnskylt_s
skojfot_2

Om oss

Svartbergs Hundkunskap består av oss, Niina Svartberg och Kenth Svartberg. Vi har bägge jobbat med utbildning av hundägare sedan 90-talet. Vårt gemensamma företag etablerades 2003. 

Niina

Niina är instruktör och hundägarutbildare sedan många år med rötterna i Svenska Brukshundklubben. På hennes CV finns även universitetsstudier i pedagogik (Niina har jobbat flera år som gymnasielärare i språk) och i mental träning och tävlingspsykologi. Hon har tränat hund sedan tidigt 90-tal där hundar av raserna rottweiler, kelpie, tollare och border collie funnits vid hennes sida. Niinas främsta inriktning är tävlingslydnad, men hon har även tävlat framgångsrikt i andra hundsporter som de flesta av bruksprovets grenar och heelwork to music. Hon har hunnit med en bit över 20 SM och nästan lika många internationella mästerskap med SM-vinst och VM-silver som de roligaste minnena. Niina har skrivit flera böcker med temat hundträning och mental träning/tävlingspsykologi för hundsportande hundägare. Det som engagerar Niina mest är den svåra konsten i att få till det lika bra på tävling som på träning.

Kenth

Kenth står på två ben inom hunderiet. Dels som praktiker med mångårig hunderfarenhet sedan 80-talet, och dels som forskare med en doktorsgrad i etologi och flertalet publicerade vetenskapliga artiklar. En strävan Kenth har är att väva samman de delarna, och under åren har mycket av det forskningen vet om hundars beteende kommit in i Kenths praktiska instruktörsskap. Kenth har varit aktiv inom många olika hundsporter med bland annat SM-medaljer från både tävlingslydnad och agility på meritlistan. Tre SM-guld och ett EM-guld i lydnad är de främsta meriterna. Flera landslagsuppdrag har det blivit i dessa grenar, och Kenth har dessutom kvalificerat sig till det svenska landslaget i fårvallning. Han har tidigare varit auktoriserad domare i agility och har haft förmånen att döma VM. Det som engagerar Kenth mest är inlärning och relationsskapande, och hur man kan förstå och komma nära varje unik hundindivid.