Kurser

Vi har återkommande kurser varje termin, oftast med olika aspekter av tävlingslydnad som tema. De praktiska delarna i kurserna individanpassas, men målet är också att deltagarna ska få med sig de allmänna tankarna bakom vårt sätt att jobba med belöningsträning. Kurserna hålls i Skojhallen. Nedan ser du de planerade kurserna under denna och kommande termin. 

Temadagar under vintern och våren

Efter fjolårets succé kommer Niina även denna termin att ha några tränings- och inspirationsdagar med olika teman i Skojhallen. Fokus är på tävlingslydnad. Under dagarna kommer teori att varvas med praktisk träning där du får jobba med din hund. Varje tema har åtta kursplatser (minst fyra).  Kurspris 1 300:- inklusive moms. Känner du dig sugen på att utvecklas är du varmt välkommen att höra av dig via mejl!

Fritt följ och positioner, 10 april

Fullbokad, men reservplats finns

Under den här dagen går vi på djupet i ett av lydnadens absoluta huvudmoment – det fria följet. Vi kommer att gå igenom olika sätt att få hunden att gilla att gå vid din sida och att få den att hitta den perfekta positionen. Dessutom tittar vi på ställande, sättande och läggande under marsch, där vi pratar om och tränar på att få hunden att snyggt hitta positionerna. Under dagen kommer teori att varvas med praktik. Datum är måndagen 10/4 (annandag påsk), tid 10-16.

Lydnadskurser 2023

Lydnadskurs, 29-30 april

Fullbokad, men reservplats finns

En helgkurs för dig som vill utveckla dig och din hund i tävlingslydnad eller brukslydnad. Välj om du vill vara med under hela helgen eller endast en av dagarna. Fokus är på praktisk träning, där en hund i taget tränas. Kursen har sex kursplatser. Datum för kursen är 29-30/4 (lördag-söndag), tid 9-17; Niina är instruktör bägge dagarna. Kurspris 2 800:- för hela helgen eller 1 500:- för en dag. Priserna är inklusive moms. Välkommen med din anmälan via mejl!

Minisommarläger i tävlingslydnad, 2-4 augusti

Fullbokad, men reservplats finns

Ett 3-dagarsläger för dig som vill utveckla dig och din hund i tävlings- eller brukslydnad. Fokus är på praktisk träning men på schemat finns även flera teoripass, bland annat med temat mental träning, och en tävlingslik träning med videogranskning. Datumet för lägret är 2-4/8 (onsdag-fredag) och tiderna är 13-19 (dag 1), 9-18 (dag 2) och 9-16 (dag 3). Kursen har 10 kursplatser där Niina och Kenth är instruktörer för varsin grupp parallellt. Grupperna varvar instruktörer så att alla får träffa oss båda. Den praktiska träningen är individuell och utgår från de önskemål som du har. Det gör också att det inte spelar någon roll vilken klass du och din hund är i nu. Har du inte startat ännu fungerar det också fint, men det är bra om hunden har träningsvana för att kunna tillgodogöra sig träningen. Priset är 3 400:- inklusive moms. Välkommen med din anmälan via mejl!

Minisommarläger i tävlingslydnad, 20-22 juni

Fullbokad, men reservplats finns

Ett 3-dagarsläger för dig som vill utveckla dig och din hund i tävlings- eller brukslydnad. Fokus är på praktisk träning men på schemat finns även flera teoripass, bland annat med temat mental träning, och en tävlingslik träning med videogranskning. Datumet för lägret är 20-22/6 (tisdag-torsdag) och tiderna är 13-19 (dag 1), 9-18 (dag 2) och 9-16 (dag 3). Kursen har 10 kursplatser där Niina och Kenth är instruktörer för varsin grupp parallellt. Grupperna varvar instruktörer så att alla får träffa oss båda. Den praktiska träningen är individuell och utgår från de önskemål som du har. Det gör också att det inte spelar någon roll vilken klass du och din hund är i nu. Har du inte startat ännu fungerar det också fint, men det är bra om hunden har träningsvana för att kunna tillgodogöra sig träningen. Priset är 3 400:- inklusive moms. Välkommen med din anmälan via mejl!