Kurser

Vi har återkommande kurser varje termin, oftast med olika aspekter av tävlingslydnad som tema. De praktiska delarna i kurserna individanpassas, men målet är också att deltagarna ska få med sig de allmänna tankarna bakom vårt sätt att jobba med belöningsträning. Kurserna hålls i Skojhallen. Nedan ser du de planerade kurserna under denna och kommande termin. 

Temadagar under sportlovet 2023

Nyhet!

Efter fjolårets succé kommer Niina även denna vinter att ha några tränings- och inspirationsdagar med olika teman i Skojhallen. Fokus är på tävlingslydnad. För att öka chansen att kunna komma till oss har vi lagt dagarna i sportlovstider. Under dagarna kommer teori att varvas med praktisk träning där du får jobba med din hund. Varje tema har åtta kursplatser (minst fyra).  Kurspris 1 300:- inklusive moms. Känner du dig sugen på att utvecklas är du varmt välkommen att höra av dig via mejl!

Fritt följ och positioner, 21 februari

Under den här dagen går vi på djupet i ett av lydnadens absoluta huvudmoment – det fria följet. Vi kommer att gå igenom olika sätt att få hunden att gilla att gå vid din sida och att få den att hitta den perfekta positionen. Dessutom tittar vi på ställande, sättande och läggande under marsch, där vi pratar om och tränar på att få hunden att snyggt hitta positionerna. Under dagen kommer teori att varvas med praktik. Datum är tisdagen 21/2, tid 10-16.

Övergångar mellan moment, 22 februari

För att få till det på tävlingsplanen är övergångarna mellan momenten viktiga. De bedöms inte av domaren men det är här du kan skapa grunden för ett riktigt bra samarbete med hunden, och med det snygga moment. Under den här dagen kommer vi att jobba med olika strategier för att belöna hunden och se hur vi kan lära in förberedande momentrutiner. Datum är onsdagen 22/2, tid 10-16.

Praktisk tävlingspsykologi, 27 februari

Under den här dagen är du i fokus. Dagen är speciellt för dig som vill må och fungera bättre tillsammans med din hund på lydnadsplanen då det är tävlingsdags. Vi pratar om olika mentala verktyg för att hitta trygghet och fokus, och övar oss i den praktiska situationen med hunden. Datum är måndagen 27/2, tid 10-16.

Den bästa inkallningen, 28 februari

Inkallning är något av lydnadens paradmoment där både hundens vilja att samarbeta och dess tekniska skicklighet testas. Den här dagen är det fokus på detta moment där vi kommer att jobba med allt från tempo i springandet och snygga positioner till hur man kan få till en helhet i inkallningen. Datum är tisdagen 28/2, tid 10-16.

Sändande till ruta och utskick, 1 mars

Ett riktigt kul lydnadsmoment är sändande till ruta. Det finns med redan i klass 1 och försvåras sedan i de högre klasserna. Under den här dagen är fokus på hur man kan lära in de olika delarna i momentet och hur man kan få det riktigt snyggt och stabilt på tävling. Datum är tisdagen 1/3, tid 10-16.

Lydnadskurser vårterminen 2023

Lydnadskurs, 23-24 februari

Fullbokad, men reservplats finns

En tvådagarskurs för dig som vill utveckla dig och din hund i tävlingslydnad eller brukslydnad. Vi kommer mest att ägna oss åt praktisk träning, där en hund i taget tränas, men vi kommer även att ha teoripass där målet är att deltagarna ska få med sig de allmänna tankarna bakom vårt sätt att jobba med belöningsträning. Vi kommer även att gå igenom de nyheter som finns i regelverket som börjar gälla 2023. Kursen har sex kursplatser. Datum för kursen är 23-24/2 (torsdag-fredag), tid 9-17; Niina och Kenth håller i varsin dag. Kurspris 2 800:- inklusive moms. Välkommen med din anmälan via mejl!

Lydnadskurs, 2-3 mars

Fullbokad, men reservplats finns

En tvådagarskurs för dig som vill utveckla dig och din hund i tävlingslydnad eller brukslydnad. Vi kommer mest att ägna oss åt praktisk träning, där en hund i taget tränas, men vi kommer även att ha teoripass där målet är att deltagarna ska få med sig de allmänna tankarna bakom vårt sätt att jobba med belöningsträning. Vi kommer även att gå igenom de nyheter som finns i regelverket som börjar gälla 2023. Kursen har sex kursplatser. Datum för kursen är 2-3/3 (torsdag-fredag), tid 9-17; Niina och Kenth håller i varsin dag. Kurspris 2 800:- inklusive moms. Välkommen med din anmälan via mejl!

Minisommarläger i tävlingslydnad, 20-22 juni

Fullbokad, men reservplats finns

Ett 3-dagarsläger för dig som vill utveckla dig och din hund i tävlings- eller brukslydnad. Fokus är på praktisk träning men på schemat finns även flera teoripass, bland annat med temat mental träning, och en tävlingslik träning med videogranskning. Datumet för lägret är 20-22/6 (tisdag-torsdag) och tiderna är 13-19 (dag 1), 9-18 (dag 2) och 9-16 (dag 3). Kursen har 10 kursplatser där Niina och Kenth är instruktörer för varsin grupp parallellt. Grupperna varvar instruktörer så att alla får träffa oss båda. Den praktiska träningen är individuell och utgår från de önskemål som du har. Det gör också att det inte spelar någon roll vilken klass du och din hund är i nu. Har du inte startat ännu fungerar det också fint, men det är bra om hunden har träningsvana för att kunna tillgodogöra sig träningen. Priset är 3 400:- inklusive moms. Välkommen med din anmälan via mejl!