pike_genomskinlig
namnskylt_s
skojfot_2

Kurser

Vi har återkommande kurser varje termin, oftast med olika aspekter av tävlingslydnad som tema. De praktiska delarna i kurserna individanpassas, men målet är också att deltagarna ska få med sig de allmänna tankarna bakom vårt sätt att jobba med belöningsträning. Kurserna hålls i Skojhallen, några kilometer utanför Alunda. Nedan ser du de planerade kurserna under denna och kommande termin. 

Lydnadskurs startklass och klass 1, 25-26 november

Nyhet!

En helgkurs för dig som vill utveckla dig och din hund i tävlingslydnad och har siktet inställt på någon av de två första klasserna. Fokus är på praktisk träning med individuell anpassning där Niina hjälper ett ekipage i taget. Runt den praktiska träningen finns utrymme för diskussioner och förklaringar kring vårt sätt att jobba med belöningsträning samt om reglerna i de första klasserna. Datum är 25-26 november (lördag-söndag) med starttid 9.00 och sluttid 17.00. Kursen har 6 kursplatser. Det går bra att anmäla en dag eller bägge. Priset för bägge dagarna är 2 800:- och för en dag 1 500:- (inklusive moms). Varmt välkommen med anmälan eller förfrågningar via mejl!

Jullovsläger, 27-29 december

Nyhet!

Ett 3-dagarsläger för dig som vill utveckla dig och din hund i tävlings- eller brukslydnad. Vi kommer mest att träna hund men på schemat finns även teoripass, bland annat med temat mental träning, samt en träningstävling med videogranskning. Datumet är 27-29/12 (onsdag-fredag). Kursen har 6 kursplatser där ni omväxlande kommer att bli coachade av både Niina och Kenth. Den praktiska träningen är individuell och utgår från de önskemål som föraren har. Det gör också att det inte spelar någon roll vilken klass du och din hund är i nu. Har du inte startat ännu fungerar det också fint, men det är bra om hunden har träningsvana för att kunna tillgodogöra sig träningen. Priset är 3 400:- inklusive moms. Varmt välkommen med anmälan eller förfrågningar via mejl!

Temadagar under december!

Nyhet!

Under december kommer Niina att ha två tränings- och inspirationsdagar med olika teman i Skojhallen. Känner du dig sugen att komma och utvecklas är du varmt välkommen att höra av dig via mejl!

Temadag 1: Praktisk tävlingspsykologi, 2 december

Den här dagen är för dig som vill må och fungera bättre i tävlings- eller provsituationen, oavsett vilken gren eller hundsport du ägnar dig åt. Du får möjligheten att utveckla dig själv i mental träning och kommer att få en rad verktyg som kan hjälpa dig att känna dig säkrare på tävlingsplanen. Målet är ökat självförtroende, men med det också bättre koncentration när du tävlar. Helt enkelt ha roligare och bli en bättre förare åt din hund! Datum är lördagen 2/12, tid 10-16, kostnad 1 300:-. Max 8 deltagare.

Temadag 2: Fritt följ och fjärrdirigering, 3 december

Under den här dagen går vi på djupet i två av lydnadens absoluta huvudmoment – det fria följet och fjärrdirigering. Vi kommer att gå igenom olika sätt att få hunden att bli en mästare på att gå vid din sida och att få till de fina skiftena mellan stående, sittande och liggande på avstånd. Under dagen kommer teori att varvas med praktik. Datum är söndagen 3/12, tid 10-16, kostnad 1 300:-. Max 8 deltagare.